joi, 17 iunie 2010

Incepe marea curatenie a lui Boc: "Fara bonusuri nesimtite in ministere !"

Cum am zis va voi tine la curent cu subiectul "BOC" - razboi pe prostie ! Acum sa incepem ! 
Premierul Emil Boc i-a atentionat pe ministri ca stimulentele acordate angajatilor sunt prea mari, asa ca le-a cerut sa sisteze plata acestor bonificatii "nesimtite". Avertismentul e clar: cine nu va respecta aceasta cerere "va fi scos din echipa".

Surse oficiale citate de Mediafax au declarat ca aceasta cerere a premierului Emil Boc a fost facuta in sedinta de Guvern de miercuri seara, in timp ce se discuta despre uniformizarea salariilor pentru anumite categorii de personal din ministere.
De altfel, dupa sedinta de saptamana trecuta, unii ministri s-au plans in Guvern ca functionari dinsubordine, soferi, secretare si alti angajati vor sa plece la alte ministere unde au vazut ca se castiga mai bine. Aceasta situatie a aparut dupa ce au fost date publicitatii castigurile din unele ministere.
"De exemplu, s-a vazut ca sunt soferi platiti cu 4.000 lei lunar , in timp ce altii nu trec de 1.200 lei. Aceasta situatie a generat o nemultumire la nivelul angajatilor din ministere, care au inceput sa fie tentati sa plece spre acele institutii unde au observat ca se castiga mai bine" , au spus sursele citate de Mediafax.
Drept pentru care, Emil Boc a cerut ca, in termen de o saptamana, prin ordonanta de urgenta sau ordin de ministru, salariile soferilor, secretarelor si altor angajati din ministere sa fie uniformizate.
O alta masura anuntata de Emil Boc in sedinta de Guvern de miercuri este introducerea unui plafon maximal de 8.000 lei al veniturilor obtinute de angajati din companii de stat. Ce va depasi acest plafon va fi donat intr-un fond de solidaritate in proportie de 90 %.
Executivul a decis totodata ca reprezentantii statului in adunarile generale ale actionarilor din companiile unde statul este actionar minoritar sa isi doneze indemnizatia intr-un cont de solidaritate, refuzul fiind sanctionat prin inlocuirea acestora din AGA.
Tot in "marea curatenie" a lui Emil Boc intra si reducerea cu 50 % a tuturor cheltuielilor cu deplasarile, telefoanele, carburantii si birotica! Aceste reduceri se vor aplica la nivelul tuturor institutiilor guvernamentale,pornind de la cabinetul premierului si pana la agentii. Masura intra in vigoare concomitent cu diminuarea cu 20% a costurilor cu bunuri si servicii si reducerea cu 25% a numarului de angajati.
In sedinta de miercuri seara, premierul Emil Boc a cerut fiecarui ministru ca, pana vineri, sa prezinte un plan concret de reducere cu 25% a fondului de salarii si a numarului de angajati, inclusiv din agentiile guvernamentale aflate in subordine. Suma care va fi obtinuta prin aceste economii este estimata la circa un miliard de lei.
Guvernul a mai decis si ca numarul secretarilor de stat sa fie redus la cel mult doua astfel de posturi! Singurele exceptate vor fi ministerele "mari", precum ministerele de Interne si Externe, in a caror organigrama vor fi mentinuti trei secretari de stat, discutia urmand insa sa continue si in coalitie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu